Aftermovie: kort terugkijken naar de Grondverzetdagen

19 september 2024

Alsof de Grondverzetdagen van Staad nooit weg zijn geweest. Het mag dan alweer 5 jaar geleden zijn sinds de laatste editie, maar bij de nieuwste editie op vrijdag 13 en zaterdag 14 september in het Brabantse Veghel was het weer als 'vroeger'. Sfeervol, dynamisch en erg veel te zien en te doen.

Bericht loopt door onder de afbeelding. En helemaal onderaan staat de aftermovie.

Develon importeur en dealer Staad, tevens producent van elektrische grondverzetmachines, pakte opnieuw groots uit. Alleen al met een primeur: de DX555LC Electric rupsgraafmachine. De machine trok veel bekijks wanneer deze aan zijn demo begon. Hij tokkelde, draaide en hapte flink in de speciaal daarvoor aangelegde mega zandbak. Binnenkort presenteert Staad de nieuwste aanwinst officieel, maar speciaal voor deze dagen werd hij al van stal gehaald.

Nieuw deze editie was dat het event zich op twee locaties afspeelde. Bij het huidige hoofdkantoor maar ook 400 meter verderop bij het nieuwe Staad R&D pand. Op de hoofdlocatie was alles te zien met betrekking tot diesel. Hier stonden de nieuwste en schonere Develon grondverzetmachines opgesteld, zoals verschillende typen graafmachines, een dikke wiellader, een stoere dozer en ook de nieuwe Staad combinatie ontbrak niet.

De Grondverzetdagen staan toch wel bekend om het zelf mogen draaien op een van de machines en daar ontbrak het deze editie niet aan. Op beide locaties waren mega zandbakken aangelegd zodat bezoekers goed konden testen, voelen en beleven hoe de nieuwste diesels draaien, maar ook de emissieloze elektrische.

Voor de elektrische machines was de bezoeker welkom bij het nieuwe R&D pand. Daar stond iedereen direct oog in oog met de nieuwe DX555LC Electric, maar ook zijn ‘broers’, de DX355LC Electric en de DX165W Electric stonden in een mega zandbak uitgestald. Verder waren er verschillende elektrische mobiele graafmachines uit het consortium ‘De Bouwplaats van Morgen’ opgesteld op het terrein.

Zoals een conventionele machine diesel tankt, dient een elektrische machine geladen te worden of te worden voorzien van een volle verwisselbare Powerbox 400. Op het speciaal daarvoor ingerichte laadplein kon de bezoeker kennismaken met de producten en diensten van het nieuwstee merk van Staad: Fusion. Meerdere Powerboxen 400, verschillende laders, Fieldmasters (AC, DC en Grid) stonden hier opgesteld. Fusion professionals waren continu in gesprek over de mogelijkheden van een optimale groene energievoorziening, want dat is waar Fusion voor staat.

Naast de machines van Staad waren er ook verschillende leveranciers aanwezig, onder andere BMair International, Den Hartog, engcon, Rototilt, SCM Modifications, SITECH Solutions en Wiejelo Equipment.

Met dank aan Bouwmachines.NL

Geniet van onderstaande aftermovie. Voor enkele afbeeldingen van deze opendagen bekijk je hier de kiekjes van dag 1 en hier van dag 2. Enjoy


Video: Staad - Aftermovie Grondverzetdagen 2024

Meer nieuwsberichten

DX165W 7 Electric Staad Powerbox400 Emissieloze Mobiele Graafmachine Grondverzetmachine

Wil je meer weten over onze machines of onze service?

Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Wij houden je graag op de hoogte