Nieuwe DX235RTF-7 tunnelgraafmachine van DEVELON

30 juli 2024

DEVELON, voorheen Doosan Construction Equipment, heeft de DX235RTF-7 graafmachine voor tunnelbouw gelanceerd, een nieuwe uitbreiding van de reeks machines voor speciale toepassingen van het bedrijf.

De DX235RTF-7 is gebaseerd op Develon's beproefde DX235LCR-7 rupsgraafmachine met gereduceerde radius en wordt aangedreven door een DL06V Stage V motor, die 141 kW (189 PK) vermogen levert. De DX235RTF-7 maakt gebruik van het succesvolle compacte ontwerp en de minimale draaicirkel van de DX235LCR-7, maar het belangrijkste onderdeel van de machine is het zware tunnelboorstuk, dat een nieuw arm- en giekontwerp heft die unieke bewegingen mogelijk maakt. 

Jan Breburda, Special Applications Product Manager voor Develon Europe, licht toe: “De nieuwe DX235RTF-7 tunnelgraafmachine is ontworpen voor superieure prestaties in uitdagende ondergrondse omgevingen. De geavanceerde hydrauliek en robuuste constructie van de DX235RTF-7 zorgen voor optimale kracht en duurzaamheid, terwijl het compacte ontwerp het navigeren in krappe ruimtes vergemakkelijkt.

De DX235RTF-7 heeft een totaal bedrijfsgewicht van 25.689 kg en een maximale reikwijdte van 9260 mm. De opbouw van het tunnelboorstuk op de DX235RTF-7 graafmachine is ontworpen om horizontale reikwijdte en precisie prioriteit te geven boven verticale bewegingen. De speciale bouwwijze is gebaseerd op een giekkantelfunctie, die een kantelfunctie van 45°/45° in twee richtingen biedt, waarvan de beweging kan worden bediend via een pedaal in de cabine van de machinist. 

De giek- en armconfiguratie is speciaal ontworpen voor gebruik in smalle ruimtes, met een enigszins beperkt bewegingsbereik vergeleken met het standaard front op de DX235LCR-7. De DX235RTF-7 is specifiek geschikt voor het werken in beperkte omgevingen, zonder gebruik te maken van de zwenkbeweging in smalle gebieden. Hierdoor kan de DX235RTF-7 efficiënt werken in smalle tunnels met de mogelijkheid om de voorkant van de tunnel en de wanden te bereiken, terwijl hij een laag profiel behoudt om door krappe ruimtes te navigeren.  

Voor werk in kleine ruimtes is de DX235RTF-7 voorzien van beschermingsmiddelen tegen vallend puin of contact van de arm met het plafond en de wanden van de tunnel. Daarom heeft de DX235RTF-7 een FOG-systeem van niveau 2 in combinatie met zwaardere afdekkingen en bescherming van de hydraulische leidingen. De bescherming omvat ook afdekkingen over hydraulische slangen en werklampen, evenals het omsluiten van de bakcilinder en koppelingen in een speciaal beschermend compartiment en het verbergen van de armcilinder onder de arm.

In vergelijking met het standaard DX235LCR-7 model heeft de DX235RTF-7 zes LED werklampen, vier aan de voorkant en twee aan de achterkant, en standaard AVM camera's. Andere kenmerken zijn PERO roterende leidingen, gecentraliseerde smeerpunten en een dozerblad als optie. De specificaties omvatten ook een contragewicht van 6,4 ton en 600 mm brede rupsplaten met drie groeven.

Bij tunnelbouwtoepassingen moet de machine vaak worden vervoerd naar gebieden met beperkte toegang, dus de DX235RTF-7 is zo ontworpen dat hij eenvoudig kan worden opgetild en op zijn plaats kan worden gemanoeuvreerd. 

Specificaties voor DX235RTF-7 tunnelgraafmachine:
Bedrijfsgewicht 25.689 kg
Totale lengte - verzending 9750 kg 
Totale hoogte (giekslang) 3840 mm
Totale hoogte (cabine) - verlaagd 3080 mm
Totale hoogte (hand/wachtrail) 3390 mm
Totale breedte - verzending 2990 mm
Zwenkstraal achter 1680 mm
Breedte rupsplaten 600 mm

Meer nieuwsberichten

DX165W 7 Electric Staad Powerbox400 Emissieloze Mobiele Graafmachine Grondverzetmachine

Wil je meer weten over onze machines of onze service?

Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Wij houden je graag op de hoogte